Indul a tavaszi futószezon!

2024-03-11

Az első tavaszi napsugarakkal azok is visszatérnek a szabadtéri futópályákra, akik a hidegebb hónapokban inkább az edzőtermet választották, és vannak, akik hosszú kihagyás után ilyenkor kezdenek bele újra a mozgásba. Bármelyik csoportba is tartozzon, a MOM Park kínálatával kényelmes, praktikus és stílusos szettben vághat bele a futószezonba!

A futás az egyik legegészségesebb és legegyszerűbben végezhető kardió edzés, hiszen a motiváción kívül csak egy megfelelő öltözékre van szükség hozzá, és máris bárhol, bármikor lehet űzni ezt a szabadidős sportot.

A futóruha összeállítását azonban érdemes alaposan átgondolni, és valóban megbízható márkák sporttermékeit választani hozzá, hiszen ezen is múlhat, hogyan érezzük magunkat edzés közben. A tavaszi hónapokban a hőmérséklet még ingadozhat, akár egy hosszabb futás ideje alatt is változhat, milyen öltözékre van szükség attól függően, hogy éppen előbukkan vagy a felhők mögé bújik a nap. A funkcionális aláöltözetek a hidegebb napokon, míg a könnyed, gyorsan levehető dzsekik vagy hosszú ujjú felsők a változékonyabb, szeles napokon segítenek abban, hogy semmi se álljon a futás útjába. A Helly Hansen kollekcióit a skandináv dizájn és a technikai innováció egyedülálló kombinációja jellemzi, ezek a sportruhák bármilyen időjárási körülmények között megállják a helyüket, így a tavasz szeszélyeire is fel lehet készülni velük.

A Tchibo sportkollekciójában a hölgyek minőségi és stílusos edzőszetteket találnak, amelyek nem csak a kényelmes és szabad mozgást teszik lehetővé, de csinos részleteikkel viselőjük önbizalmát is növelhetik futás közben.

A megfelelő cipő kiválasztása természetesen kulcsfontosságú, ha futásról van szó: egy minőségi, a futóstílushoz passzoló lábbeli a teljesítmény javítása mellett azt is garantálja, hogy mozgás közben az ízületeket ne érje extra terhelés. Az Intersport kínálatában minden terephez és távhoz kínálnak futócipőket.

Bár a napsugarak arra csábíthatnak, hogy rögtön egy 10 km-es edzésbe vágjunk bele, azoknak, akik az elmúlt hónapokban nem futottak, mindenképpen oda kell figyelniük a fokozatosságra, és az első néhány alkalommal inkább csak rövid távú kocogással kezdeniük. Érdemes mindig egy-egy sportszeletet tartani a futódzseki zsebében, hogy azonnal extra energiához juthassunk, ha arra van szükség. Edzés előtt ugorjon be érte a Scitec Nutrition üzletébe, ahol egyéb hasznos táplálékkiegészítőket is talál igényeihez!

Tudjon mindenről, ami a MOM Parkban történik!