Fényvédelem hatékonyan, stílusosan

2024-04-22

Egyre több a napsütéses órák száma, és egyre intenzívebb a sugarak ereje, ezért itt az ideje, hogy még nagyobb figyelmet fordítsunk a megfelelő fényvédelemre. A MOM Parkban mindent beszerezhet, amire csak szükség lehet, hogy biztonságosan élvezze a tavaszi-nyári szezont.

A hosszú, szürke hónapok után jó érzés lehet, ahogyan a meleg napsugarak simogatják az arcunkat, a káros UV-sugarak nyomán felszabaduló szabad gyökök azonban kiszárítják a bőrt, károsítják a szöveteket, égési sérüléseket, hosszabb távon pedig a bőr idő előtti ráncosodását, sőt akár súlyos elváltozásokat is okozhatnak.

A fényvédelem az első és legfontosabb lépés a napsütéses évszakokban, akár szépségápolásról, szépségmegőrzésről vagy egészségvédelemről van szó. Az Evital Gyógyszertár napozó fluidja védelmet nyújt a bőrnek, így megelőzheti vele a napégést – ne feledje napközben többször újrakenni, különösen, ha megizzad vagy mártózik egyet a medencében!

A fényvédő készítmények egyfajta védőpajzsként szolgálnak, de még így sem helyettesítik a fizikai védelmet: 10 és 15 óra között a legjobb, ha árnyékban vagy beltéren maradunk, amikor pedig kimegyünk, a naptej mellett a bőrünket valamilyen ruhaneművel is védjük. Erre praktikus megoldás lehet egy könnyed anyagú kendő, amit bármikor a vállunkra, vagy akár a fejünkre teríthetünk, így óvva hajunkat is a károsodástól. A Furla kendője színeivel és mintáival tökéletesen illeszkedik az idei szezon virágos trendjébe, így stílusos kiegészítője lehet szettünknek. Szemeinknek és a szemkörnyék érzékeny bőrének egy megfelelő UV-védelemmel ellátott napszemüveggel biztosíthatunk kellő árnyékot – a Vision Express üzletében rengeteg divatos darab közül választhat, és biztos lehet benne, hogy minőségi, biztonságos terméket visz haza. 

Még a megfelelő fényvédelem mellett is fontos, hogy a napsütéses időszakokban külön figyelmet fordítsunk a bőr nedvességtartalmának visszatöltésére. Az Yves Rocher intenzív hidratáló pakolása segít visszaadni a kiszáradt bőr puhaságát és rugalmasságát, anélkül, hogy kellemetlen, zsíros érzetet hagyna maga után.

Ha pedig külsőnk védelméről már gondoskodtunk, ne feledkezzünk meg a belső hidratálásról sem, amelyben egész nap segítségünkre lehet egy praktikus és dizájnos kulacs az iCentre-ből.

Tudjon mindenről, ami a MOM Parkban történik!